17 Nisan 2016 Pazar

Atatürk Kent Ormanı (Bursa)

Atatürk Kent Ormanı Fotoğraf  ALBÜMÜ için resmi tıklayın

Odunluk Mahallesi arkasında 150 hektarlık ormanlık alanda içerisinde olan Atatürk Kent Ormanı, doğayla buluşup kent karmaşasından uzak soluk alınabilecek piknik alanları, 3,5 kilometre parke yol, bir ahşap köprü, 6,5 kilometre yürüyüş yolu ve bisiklet yolu ile bir doğa cenneti olan Kent Ormanında ayrıca 6 seyir terası, 7’si barbekülü olmak üzere toplam 10 tane yağmur barınağı, 10 kamelya, bir gözlem kulesi, 2 adet çocuk oyun alanı, 2 adet voleybol oyun alanı ile ziyaretçilerini ağırlıyor.
Büyükşehir Belediyesi’ne tahsisinden sonra trafosundan aydınlatma ekipmanlarına, yangın hidratlarından elektrik kablolarına kadar birçok malzemenin söküldüğü Atatürk Kent Ormanı’ndaki eksiklikler tamamlandı. Bursa’yı daha sağlıklı ve yaşanabilir bir kent haline getirmek amacıyla kente 2 milyon metrekareye yakın yeşil alan kazandıran Büyükşehir Belediyesi, Nilüfer Belediyesi’nden devredilen Odunluk’taki Atatürk Kent Ormanı’nda da çalışmalarını tamamladı.
Nilüfer nefes alacak
Bursa’da vatandaşların mutluluğunu hedef alan çalışmalara imza atan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi bürokratlarıyla birlikte Atatürk Kent Ormanı’nı gezdi. Başkan Altepe, Atatürk Kent Ormanı’nda yapılan çalışmaları anlatarak, sökülen tüm malzemelerin yerine daha güçlü ve kalitelilerinin monte edildiğini söyledi. Parkın Büyükşehir’e tahsisisin ardından yapılan incelemede, önemli bir tahribat saptandığına işaret eden Başkan Altepe, “Yaklaşık 2 ay önce Büyükşehir mülkiyetine geçen Atatürk Kent Ormanı yaklaşık 1 milyon 300 bin metrekarelik alanıyla Bursalıların nefes alabileceği, aileleriyle birlikte güzel vakit geçirebilecekleri, piknik yapabilecekleri güzel bir mesire alanı olma özelliği taşıyor. Bakanlık’tan Büyükşehir’e tahsisinin ardından büyük tahribat yapılan mekanda ekiplerimiz gece gündüz çalıştılar. Sökülen elektrik trafosunun ve direklerin yerine yenileri takıldı. Yangın hidratlarından oturma gruplarına kadar alandaki her eksik orijinal ve en kaliteli şekilde tamamlandı” diye konuştu.


12 Nisan 2016 Salı

Şehitler Abidesi (Bursa)


Şehitler Abidesi Fotoğraf  ALBÜMÜ için resmi tıklayın

Nilüfer ilçesi odunluk mevkisindedir.

Gölbaşı (Bursa)



Gölbaşı Fotoğraf  ALBÜMÜ için resmi tıklayın

Bursa ilinin Kestel ilçesine bağlı bir köydür.
Köyün kurucuları Osmanlı soyu olan Karakeçili yörükleridir.Bursa yöresinde 60 civarında Karakeçili köyü bulunmaktadır.Bunlar birbiriyle akraba köylerdir.En çok Karakeçili köyü Mustafakemalpaşa'dadır (15 köy).Bunu Keles izler (12 köy).Balıkesir Karakeçilileri ( Kepsut - 20 köy , Dursunbey 5 köy) de bizim yöremizdekilerin devamıdır ve aynı kültürel özellikleri taşır.

10 Nisan 2016 Pazar

Bursa Tüyap Kitap Fuarı


TÜYAP Fotoğraf  ALBÜMÜ için resmi tıklayın

Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliği ile TÜYAP tarafından organize edilen Bursa Kitap Fuarı bu yıl 14. kez düzenleniyor. 19 – 27 Mart 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan fuar yüzlerce yazar ve yayınevini kitap-severle bir araya getiriyor olacak
Dokuz gün sürecek olan Bursa Kitap Fuarı 2016 sadece yazarlarla buluşma ortamı olmayacak. Söyleşi, panel ve çocuk etkinlikleri ile güçlü bir kültür – sanat etkinliği olacak. Üç yüzden fazla yayınevi ve STK’ların katılımı ile imza günleri, panel, söyleşi nevi etkinliklerle dolu dolu bir fuar programı bizleri bekliyor.

İnegöl Mobilya Fuarı - MODEF (Bursa)



MODEF Fotoğraf  ALBÜMÜ için resmi tıklayın

Yıllardır Bursa’nın İnegöl ilçesinde, mobilyanın başkenti olarak tabir edilen yerinde gerçekleştirilen İnegöl MODEF Mobilya ve Dekorasyon Fuarı 2016, bu yıl da 05-10 Nisan 2016 tarihleri arasında Hikmet Şahin Kültür Parkı Fuar alanında 35’incisinin açılışı gerçekleştirilecek. Her yıl yaklaşık 200’e yakın firmanın katılımı ile gerçekleştirilen fuar kendini ve hacmini genişletmeye devam ediyor. Bu yıl da 200’e yakın firmanın katılım sağlayacağı ve özellikle İnegöl Firmalarının yer alacağı fuarda İnegöl Mobilyası’nın tanıtım ve ticaret organizasyonu gerçekleştirilecek.


Kurşunlu (Bursa)


Kurşunlu fotoğrafl ALBÜMÜ için resmi tıklayın

KurşunluBursa'nın İnegöl ilçesine bağlı bir beldedir. Nüfusu 5000 Kişi dolayında olan Kurşunlu Kasabası İnegöl'e yaklaşık 20 km uzaklıktadır. Kasabanın başlıca geçim kaynağı tarım ve hayvancılık olup, ayrıca Kurşunlu Kasabası sınırları içinde Çilek Genç OdasıÇilek Mobilya Freşa Maden Suyu Fabrikaları ve "Uludağ Mermer Fabrikası" bulunmaktadır. Kurşunlu Kasabası, İnegöl ilçesinin ilk beldelerinden biridir. tarihi 1290 lı yıllara dayanmaktadır.
Her Yıl geleneksel olarak düzenlenen Bakmaca Şenlikleri Kurşunlu Kasabasında yapılmaktadır. Beldenin en önemli tarım ürünleri içinde ÇilekTaze FasulyeKiraz ve Yeşil Biber bulunmaktadır.

3 Nisan 2016 Pazar

Altıntaş Köyü (Bursa)


Diğer fotoğraflar için resmi tıklayın

Altıntaş, Bursa ilinin Mudanya ilçesine bağlı bir köydür.Bursa iline 30 km, Mudanya ilçesine 9 km uzaklıktadır.Kurşunluya giderken yolun solunda kalıyor. Ve aşağıda kaldığı için pek bilinmiyor. Güzel bir sahili var. Sahilde bir tur atıp Mudanya'ya veya Kurşunlu'ya devam edebilirsiniz. Köye giren yol ,dik ve dar olduğundan giriş ve çıkışta  dikkat etmelisiniz.

1 Nisan 2016 Cuma

Tarihi Abdal Köprüsü (Bursa)

https://www.flickr.com/photos/orcin70/albums/72157666122666560

Diğer fotoğraflar için resmi tıklayın

Abdal KöprüsüNilüfer Çayı üzerinde Acemler ve Hürriyet Mahallelerini birbirine bağlayan tarihi bir köprüdür[1] . Acemler Köprüsü olarak da bilinmektedir. Köprü Abdal Çelebi isimli bir tüccar tarafından 1669 yılında yaptırılmıştır. Bursa Salnamelerine göre (1906) 12 gözlü olan bu köprünün iki ucu toprak altında kalmıştır. Köprü 64 m uzunluğunda, 4.75 m genişliğindedir. Orta kısmı yol seviyesinden biraz daha yüksekte ve sivri kemerlidir. Köfeki taşından yapılmış olan köprünün kuzey tarafında bir mihrap nişi, ayakları üzerinde de selyaranlar bulunmaktadır. Bu köprü 1971 yılında Karayolları tarafından onarılmıştır. Günümüzde köprü araç trafiğine kapalıdır. 2008 yılı içerisinde Nilüfer Vadisi Projesi kapsamında köprünün dere yatağı yeniden düzenlenmiştir.