26 Nisan 2015 Pazar

Nilüfer (Bursa)


      Bursa’nın Nilüfer ilçesi batıya doğru alabildiğine gelişen ve ismi gibi harikulade güzellikleri  bir arada barındıran müstesna bir şehirdir.  2009 Yılı sonu itibariyle TÜİK rakamlarına göre nüfusumuz 282 000 kişidir.İlçemiz Bursa’nın en büyük organize sanayi bölgesinin içinde olduğu 4 organize sanayi bölgesi, henüz organize olmamış olup yine yüzlerce fabrika ve imalathaneler ile yine en büyük küçük sanayi sitelerinin yer aldığı özellikle otomotiv ve yan sanayileri ile tekstil ve yan sanayilerinin faaliyet gösterdiği  dev bir sanayi kentidir. Bu işyerlerinde on binlerce kişi çalışmaktadır.

       Nilüfer aynı zamanda önemli bir tarımsal potansiyele sahiptir.Meyvecilikte siyah incir, şeftali, karpuz,kavun ve kiraz ; sebzelerden ise enginar,bamya ,bezelye ,yeşil fasulye ve biber önemli yer tutmaktadır. Zeytincilikte önemli bir yere sahip olup Türkiyenin en büyük zeytin işleme tesisleri de ilçemizde bulunmaktadır. Sığır yetiştiriciliği ve tavukçulukta üretim önemli miktarlara ulaşmaktadır. Tarım ürünlerine yönelik  markalaşmış dev tesisler  mevcuttur.Çok büyük ve modern bir tesis olan sebze ve meyve hali Görükle de bulunmaktadır.

      Turistik değerlerimizden dünyanın sayılı sulak alanlarından olan Uluabat gölü ve ve tarihi mitolojik dönemlere uzanan Gölyazı mahallelerimiz istikbal vadeden tarihi ve doğal değerlerimizdendir. Gölyazı beldemiz  Kültür ve Turizm Bak. Avrupa destinasyon yarışmasında üçüncü olmuştur. Bu arada giderek gelişen ve tarihi yapılarının bir kısmı  restore edilen Gümüştepe (Misi) mahallemizden ,Kite ve Aktopraklık tarihi kalıntılarından da bahsetmeden geçmemek gerekiyor. Yıldızlı konaklama tesisleri mevcut olup yeni dev konaklama tesislerinin yapımına da devam edilmektedir.
nilüfer.org

Diğer fotoğraflar için resmi tıklayın


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder